ButikFrågorKontakta ossBeställningSök Logga in
ButikFrågorKontakta ossBeställningSök Logga in
- Katalog -  |  Exempel   |  Hjälp  |  Tillbehör  |  
alla: 5035

Hur man enkelt målar med schabloner för ett fantastiskt resultat: grundläggande manual.

Vad du behöver förutom schablonen:

  • Färger. Bästa valet är vattenbaserad akrylfärg*. Färgen måste vara lämpad för den yta du skall måla, men i de flesta fall fungerar akryl bra på väggar och tak.
  • Målarredskap. Du kan använda en rad olika, till exempel penslar, svampar, rollers, stöpplare eller speciella schablonpenslar.
  • Palett är bra att blanda färgen på.
  • Pappershanddukar eller servetter.
  • Maskeringstape eller icke permanent spraylim som till exempel 3M-75.

* filmen (plasten) som våra schabloner skärs i tål de flesta lösningsmedel, så även om du använder specialfärg fungerar det troligen bra. Men för att vara säker så är det bäst att prova. Klipp en tunn bit från schablonens kant ( ca 1 mm bred x 100-150mm lång) och pensla den med färg/lägg den i färgen i 10-15 minuter. Tag sedan denna provbit i ändarna och dra i den. Om den tål färgen så skall den inte ändra form efter detta test.
tag din schablon och kontrollera noggrannt vilket som är framsidan

Tag din schablon och kontrollera noggrannt vilket som är framsidan. Vårt klistermärke sitter alltid på framsidan.

Om du har en dubbel schablon med flera lager, identifiera då varje lager. För att göra det kan du jämföra med den färgskiss som du fått tillsammans med din schablon.

Vi tillhandahåller lite papper med varje beställning, gör några prover på detta innan du målar på den riktiga ytan. Gammalt tapetpapper är också bra att träna på. Efter provmålningen kan du placera testversionen på den plats där du sedan skall måla, för att kontrollera placering och hur ditt slutresultat kan bli.

Schablonmålning har en huvudregel:

skall du använda så lite färg att din pensel eller svamp är nästan torr måla med stöpplande rörelse, vinkelrätt mot ytan För att undvika att färg smiter in under schablonen så skall du använda så lite färg att din pensel eller svamp är nästan torr. Överflödig färg torkas försiktigt bort med pappersservett. Måla med stöpplande rörelse, vinkelrätt mot ytan. Om du önskar djupare färgton eller skuggor, stöppla lite mer och tillsätt inte större mängd färg.

sätt sedan fast små bitar maskeringstape vid markeringarna och måla sedan nästa markering på dem

Fixera schablonen mot din yta. Du kan använda maskeringstape eller spraylim. Om du har en schablon i flera lager finns speciella hål för passningen i varje lager:

  • Ta det första lagret och placera schablonen där du önskar. Märk sedan ut passningshålen med en penna.
  • Sätt sedan fast små bitar maskeringstape vid markeringarna och måla sedan nästa markering på dem.
  • Efter målning av det första lagret, lägg då till nästa lager i enlighet med passningshålen. När målningen är klar tar du bort maskeringstapen som du målat passningshålen på och alla spår av dessa är borta!
 kan du maskera en del av schablonen med maskeringstape eller bara täcka dessa delar med papper Om du målar med flera färger och om de olika färgerna ligger nära varandra, kan du maskera en del av schablonen med maskeringstape eller bara täcka dessa delar med papper. Detta tillåter dig att måla på enkelt sätt!

Låt färgen torka helt innan du applicerar nästa lager eller nästa färg. Njut av målningen och stressa inte fram ett resultat!

Vi blir tacksamma om du vill sända bilder till oss på ditt project!


Slumpmässigt urval

Schablonbutiken Fragor Kontakta oss Leverans i Sverige Sök

Kundtjänst: 08 12 400 477
(Vi betjänar, endast på engelska!)

Kontakt e-mail: inf@schablonhuset.se

Schabloner, som hjälper dig skapa snygg design och trendig inredning - Twitter Schabloner, som hjälper dig skapa snygg design och trendig inredning - Facebook Schabloner, som hjälper dig skapa snygg design och trendig inredning - Linkedin Schabloner, som hjälper dig skapa snygg design och trendig inredning - Pinterest Schabloner, som hjälper dig skapa snygg design och trendig inredning - Google


ALLA PRISER INKLUDERAR MOMS

• Policy för returer och återköp •


© 2006-2022 Utformning: Natali M.
Kodning: Aleks K.; Innehåll: Konsta A.