🛒
ButikFrågorKontakta ossBeställningSök Logga in
ButikFrågorKontakta ossBeställningSök Logga in

Schabloner vad är det? Instruktioner och hjälp!

Checklista: hur man uppnår ett fint resultat med schabloner.

sapluuna harja
BRUKSREGEL 1

Mängden färg i din pensel (svamp, roller etc) bör vara minimal. Om du använder för mycket färg kommer den att krypa in under schablonens kanter och ge kladd och oskärpa. Du får inte ett snabbare resultat om du tar (för) mycket färg, resultatet blir bara sämre. Schablonmålning hör inte samman med stress och hastigt arbete, om du är tålmodig belönas du med ett fint resultat.


BRUKSREGEL 2

Undvik blöt pensel eller svamp. Om du har rengjort ditt verktyg, vänta då tills det torkat ordentligt innan du använder det igen. Endast lite fukt kan göra så att färgen smiter in under schablonens kanter.


BRUKSREGEL 3

Rengör din yta (vägg, golv, tak, möbler etc) från damm och smuts innan du applicerar schablonen. Om det finns damm på ytan så kommer schablonen inte att fästa.


BRUKSREGEL 4
sprayliiima

Om du använder spraylim, applicera då bara ett tunt, osynligt lager. Syftet med limmet är endast att hålla schablonen på plats, riklig applicering hjälper inte mot eventuella färgrinningar under schablonen. Om du följer vårt råd med att använda så lite färg som möjligt, kommer schablonens kanter att bli skarpa och rena även utan spraylim.


BRUKSREGEL 5

Om du använder spraylim (till exempel 3M-75 eller annat icke permanent lim) applicera det då bara en gang. Du kan därefter återanvända denna klistrighet flera gånger, det är alltså inte nödvändigt att spraya nytt lim för varje gång du flyttar schablonen. Limmet kommer att vara klibbigt även efter rengöring av schablonen.


BRUKSREGEL 6

Om du använder spraylim, applicera det då på baksidan av schablonen -och inte mot ytan som skall målas. (Det är inget skämt, många sprayar limmet direkt mot ytan som skall målas till exempel vägg eller tak).

maalarinteippi
BRUKSREGEL 7

Om du använder spraylim, låt det då torka till lite innan du applicerar schablonen mot ytan som skall målas. Om du inte låter det torka, kan det lämna spår på den yta du skall måla.

Vi tar tacksamt emot bilder från just ditt projekt!

För mer detaljerade råd, besök oss på grundläggande manual.


© 2006-2024 Utformning: Natali M.
Kodning: Aleks K.; Innehåll: Konsta A.